Tel. 0451-43600 info@goingebil.se

Skadecenter

VO_04387_DamageRepair_71

 

Om du har råkat ut för en olycka med din bil kan du vända dig till oss. Vi utför skadebesiktning och senare det verkstadsarbete som behövs och planering för glas-, plåtarbete och lackering.

Är din bil försäkrad i Volvia, Renault, eller Dacia Försäkring så löser vi skaderegleringen på plats på vårt Skadecenter, utan att du först måste kontakta försäkringsbolaget. Har du din bil försäkrad i något annat bolag, så måste du kontakta dem och göra en skadeanmälan.

Glasskada

Vi har utrustning för att kunna reparera stenskott om de inte är för stora eller felplacerade. Tänk på att ett stenskott i vindrutan kan när som helst bli en spricka. Undvik därför att vänta för länge, en liten skada blir lätt mycket större. Många skador kan repareras och andra fordrar byte av rutan. Vi kan hjälpa dig i båda fallen. På Volvobilar är vindrutan en viktig del i Volvos avancerade system för förarstöd Läs mer >.

Här kan du själv fylla i Skadeanmälan för glas och via Volvias App göra en egen fotobesiktning.

Småskador

Vi har även utrustning och specialutbildade tekniker för att reparera mindre plåtskador som bucklor och repor, på ett snabbare och billigare sätt än tidigare. Kontakta oss för en bedömning av just din skada.

 

Så här går en skadereparation till:

1. Boka tid för skadebesiktning
När du har fyllt i Skadeanmälan kontaktar du vår skadeverkstad för att boka tid för en skadebesiktning. Ta med skadeanmälan.

2. Skadebesiktning
Du och en besiktningsman gör nu tillsammans en skadebesiktning av bilen. Därefter gör vi en kostnadskalkyl. Kalkylen och bilder på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande. Samtidigt bestämmer vi ett datum för reparationen.

3. Dags att lämna in bilen
Vi har nu fått godkänt från försäkringsbolaget och fått hem de förbeställda reservdelarna. Vi har också planerat för reparationen. Vi åtgärdar nu också de arbeten utöver skadereparationen som du eventuellt har beställt.

4. Begagnade reservdelar
Försäkringsbolagen vill att begagnade reservdelar används när det är möjligt, allt för att hålla ner kostnaderna och gagna miljön.

5. Skadade plastdetaljer
Plastdetaljer kommer om möjligt att repareras. Skälet är miljöhänsyn.

6. Lackeringsavdelningen
Lackering är nästa anhalt där skadan rostskyddas, grundmålas och lackeras.

7. Slutmontering
Bilen går nu från lackeringen tillbaka till skadereparatören för montering av alla detaljer som lister, strålkastare, dörrhandtag m.m.

8. Slutkontroll
När bilen är klar gör vi vår egen kvalitetskontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt den specifikation vi fått godkänd av försäkringsbolaget.

9. Bilen är klar
Vi kontaktar dig via mail, SMS eller telefon när bilen är klar.

 

Skadecenter Hässleholm

Tel. 010-1670860
skadecenter@goingebil.se

 

RonnyO
Skadechef
Ronny Olofsson


 

Osby
Tel. 010-1670880

Markaryd
Tel. 010-1670890

Älmhult
Tel. 010-1670910
lupin-certifiering2
VolviaRenault FörsäkringDACIA_F_symbol_RGB